2. Teamontwikkeling

Ontwikkeltrajecten: Talent Bootcamp – Roestvrij samenwerken – Netwerk game – Neem de regie

2.1.Talent Bootcamp

Tijdens de Talent bootcamp krijgen de deelnemers inzicht in de kracht van de eigen talenten en die van de anderen. Zij leren wat ze kunnen doen om hun talenten te laten schitteren en hoe zij elkaars talenten optimaal kunnen benutten. Ook worden aandachtspunten, de zogeheten hefboomvaardigheden helder om daarmee ambities te formuleren.. Voor het in kaart brengen van de talenten wordt gebruik gemaakt van een uitvoerige talententest. Door middel van verschillende oefeningen doorlopen wij met elkaar het zes-stappenmodel waarmee jij jouw sterke punten verder kunt ontwikkelen.

2.2. Roestvrij Samenwerken

In de training Roestvrij samenwerken ligt de nadruk op het ontdekken van ieders persoonlijke drijfveren en patronen in samenwerking en communicatie en hoe je daar effectief mee kunt omgaan.  De samenwerkingsmethodes zijn gericht op de belangen van beide partijen: een gezonde samenwerkingsrelatie impliceert dat wederzijdse belangen worden gerespecteerd. Samenwerking is namelijk gediend bij een langetermijnstrategie. Deze training leert je hoe je effectief kunt omgaan met de altijd aanwezige belangenverschillen. Tijdens de training zet de trainer de vijf vaardigheden in die centraal staan in deze manier van samenwerken.

2.3. Netwerk Game

Iedereen heeft verschillende netwerken. In de huidige samenleving is men zich steeds meer bewust van deze netwerken. Met name via social media zoals LinkedIn, Instagram en Facebook onderhouden mensen contacten met elkaar en breiden hun netwerk uit. Wij leven in een maatschappij waar kennis delen van belang is. Ook op het werk ligt een interessant netwerk van collega’s met wie kennis kan worden gedeeld. Dit netwerk wordt lang niet altijd optimaal benut. Tijdens dit netwerkspel gaat de groep actief aan de slag met dit waardevolle netwerk. Het uitgangspunt is: ‘Het antwoord is er altijd!’.

Het inzetten van deze vorm van netwerken zorgt voor een basis voor verder contact. Bovendien is het een luchtige manier om mensen bewust te maken van het belang van netwerken, het maakt duidelijk hoe eenvoudig het is en het levert direct goede contacten op.

2.4. Neem de regie - Relatiegericht beïnvloeden

2 dagen

‘Waarom blijven collega’s altijd te laat de stukken inleveren en doen zij dan net of dat normaal is? Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn collega’s meer rekening houden met mijn werkzaamheden? Hoe krijg ik het voor elkaar dat mijn collega’s mijn ‘nee’ accepteren en we samenwerken op basis van wederzijds respect? Ik wil invloed zodat ik echt van mijn vrije middag kan genieten en niet pas om 16.00 uur naar huis ga,’. Met andere woorden; deze training is voor alle deelnemers die met meer grip en regie hun werk willen uitvoeren. Zo zet je een volgende stap om de ‘spin in het web’ te zijn die waardevol is voor de directeur, het bestuur én de organisatie. Aan het eind van de dag beschik je over praktische tips wat wel en niet te doen.

Alle trainingen: Lennert Böhmer

Nieuwsgierig?

neem contact met ons op

Trainers

meer weten over de trainers?