Personal Branding

1.4.3. Het paard als spiegel

Een of twee dagdelen

Paarden geven directe feedback op ieders manier van communiceren, houding, authenticiteit en relationele kwaliteiten. De interactie die ontstaat refereert doorgaans aan patronen, vaak onbewust, die zich in iemands leven of carrière afspelen. Tijdens de coachingssessie wordt letterlijk zichtbaar welke plek iemand onbewust inneemt in systemen zoals in een familie, team of een organisatie. In het contact met het paard ervaren de deelnemers hoe effectief deze plek is voor henzelf en voor de ander. De paardencoach koppelt het beeld dat met behulp van het paard geschetst wordt aan de door de persoonlijk ingebrachte vraag. Leervragen die regelmatig voorkomen zijn: vergoten van zelfinzicht, keuzes maken, leiding geven en ontvangen, stellen van grenzen, je plek innemen, verbale- en non-verbale communicatie, omgaan met emoties, persoonlijke balans en energie. Deze training wordt individueel én aan teams gegeven.

Trainer Leonique van Tol – Bureau van Betekenis

1.4.4. ‘In je kracht’

Twee dagen

Deze tweedaagse training is ontwikkeld voor secretaresses of assistants die sterker in hun werk willen staan. Door jezelf goed te leren kennen en de ander beter in te schatten kun je met meer plezier samenwerken. Hierdoor ga je beter presteren en kun je samen je doelen bereiken. Het is een open training waarin je individueel of met collega’s aan de slag gaat. Je gaat veel oefenen met praktijkvoorbeelden en krijgt een goed beeld van jezelf en hoe je het liefst wilt samenwerken. Er wordt gewerkt in kleine groepen langs twee lijnen: persoonlijke effectiviteit en communicatie en samenwerking. In het eerste deel worden leervragen geformuleerd, schaduw- en licht-kanten verkend en worden thema’s als benutten van kwaliteiten, de wijze van presenteren, rollen en energiegevers en -vragers verbonden aan de leerthema’s. Tijdens de tweede dag wordt met behulp van diverse methodieken gewerkt aan communicatie, verwachtingen, verantwoordelijkheden, wijsheid en beïnvloeding.

Trainer: Marjon van der Kraan

1.4.5. Personal Branding

Twee dagdelen

Tijdens deze training ga je met het team aan de slag met thema’s als: Wat wil je uitstralen en hoe kom je over? Hoe overtuig je anderen en laat je goed zien wat je in huis hebt? Hoe onderstreep je met je presentatie jouw boodschap?

Met behulp van voorbeelden gaan we o.a. nader in op:

  • principes van het overtuigen
  • het effect van kleding en gedrag
  • de psychologie van kleuren, motieven en contrasten.

Tijdens de training is er ook gelegenheid om enige persoonlijke (advies)vragen te stellen. De deelnemers krijgen tools aangereikt om aan vertrouwen en overtuigingskracht te winnen! De volgende onderwerpen komen aan bod: Wat geeft je energie? Hoe wil je overkomen en gezien worden? Ondersteunt je houding, kleding en manier van spreken de boodschap die je hebt? Welk imago wil het secretariaat in zijn geheel hebben? Past dit bij de uitstraling en de kernwaarden van de organisatie? De deelnemers krijgen een kleur- en stijladvies en de basics van etiquette worden doorgenomen. Er kan uit diverse onderdelen gekozen worden om de dag verder vorm te geven.

Trainer: Erika Krone

1.4.7.Kata coaching & Sparkle

Intake, online traject, persoonlijke begeleiding, evaluatie
Jij bent er klaar voor om stappen te maken. En je bent er klaar mee om die maar uit te blijven stellen. Je bent op zoek naar een praktische en concrete stok achter de deur, die jou kan helpen om in beweging te komen én te blijven. Fun, humor, een fikse dosis focus en helderheid in stappen, dat is wat jij nu nodig hebt. Tijdens dit traject gaan we eerst jouw doelen en de reden waarom je dit wilt in kaart brengen. Want die ‘why’, dat is je intrinsieke motivatie. Het feit dat ik een marathon wil lopen, gaat me niet motiveren om te trainen. Als ik weet waarom ik dit wil (fit zijn, energiek zijn, de kick, de juichende mensen ;-)), dán kom ik pas in beweging. Op jouw persoonlijke Trello-bord kun je je voortgang zelf bijhouden.

Sparkle
Deze onlinemethode is een mindblowing shift in de manier waarop jij in je werk en in je leven staat. Voel je de energie die vrijkomt als je een lucifer aansteekt? Dat is wat SPARKLE. doet met jou. Na de energyboost die SPARKLE. heet, sta jij in je kracht en voel je de verbinding met je werk, je dromen en je doelen. Je bent energiek, je straalt, je maakt bewuste keuzes. Namelijk die keuzes die goed zijn voor jóu. En daarmee ook voor jouw omgeving. Je hebt een rotsvast vertrouwen in jezelf, in je doelen en in je leven. En je realiseert je dat jij – en alleen jij – elke dag in de hand hebt hoe je dag verloopt. Eenvoudig van opzet, life changing als resultaat!

Trainer: Martine de Troije

1.4.8. What makes you tick?

Masterclass – inspiratiesessie: What Makes You Tick talk of workshops
Maakwerksessies voor grote en kleine groepen of individuele coaching

Weet jij waar je van ‘aan’ gaat? Wat jij te brengen hebt in je werk en wat je er zelf uit wilt halen? Wanneer ben jij op je best? In een WMYT-workshop maak je kennis met de ‘What Makes You Tick- methode en ga je daar zelf en samen interactief mee aan de slag. Je krijgt handvatten en inspiratie over hoe je WMYT kunt benutten om je werkplezier en effectiviteit in je huidige werk te vergroten en/of te gebruiken als richting gever bij het maken van keuzes voor een toekomstige loopbaanstap. Kernpijlers – Inzicht – Reflectie – Ervaren – Dialoog – Inspiratie – Stimulans – Energie.

Trainer: Vicky Marijnen

Nieuwsgierig?

neem contact met ons op

Trainers

meer weten over de trainers?