Leiderschap

1.4. Workshops individueel & voor teams

1.4.1. Aansturen zonder strepen

In onze contacten met coördinatoren en leidinggevenden van secretariaten komt keer op keer naar voren hoe complex het aansturen van een secretariaat of supportteam is. Dit wordt beïnvloed door de politieke context waarin het werkt plaatsvindt. Daarnaast heeft de coördinator een rol tussen leidinggevende, klant en collega’s. Tijdens deze tweedaagse workshop leren de deelnemers meer over de achtergronden van leidinggeven en hoe je door gebruik te maken van het praktische model ‘situationeel leidinggeven’ een team succesvol kunt aansturen. Tijdens de sessies komen onderwerpen aan bod gericht op de stijl van leidinggeven en hoe slim en effectief dat is. Welk effect heeft jouw gedrag op anderen en hoe kun jij jouw team (weer) motiveren, inspireren? En laten groeien. Deze training kan individueel en op maat worden ingericht. De deelnemer leert meer over de achtergronden van leidinggeven en hoe je door gebruik te maken van het praktische model ‘situationeel leidinggeven’ een team succesvol kunt aansturen.

1.4.2. Persoonlijk leiderschap – coachingstrajecten op maat

Want vaak hebben we het meeste last van onszelf…

Als secretaresse of assistant moet je er vanaf het eerste moment ‘staan’. Daarnaast ben je ook een voorbeeld voor anderen. Dit doe je natuurlijk al zeer goed. Maar er zijn ook lastige situaties en momenten waarop je het even niet zo goed weet en je het echt helemaal zelf moet doen. De workshop ‘persoonlijk leiderschap: de basis’ helpt je om jouw persoonlijke kracht en zelfvertrouwen in deze moeilijke situaties te versterken.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn: inzicht in hoe je beter je grenzen kunt bewaken, met minder stress alle ballen in de lucht kunnen houden, makkelijker keuzes durft te maken, je zelfvertrouwen laten groeien. De workshop geeft ondersteuning en verdieping in de ontwikkeling van je eigen kwaliteiten en de nadelen van ‘denkdrempels’. De focus ligt op het vergroten van je persoonlijke cirkel van invloed en kracht aan jezelf geven. Dit gebeurt onder andere door het aanbieden van verschillende methoden (RET, Kosten-Batenanalyse).

Beide trainingen: Lennert Böhmer

Nieuwsgierig?

neem contact met ons op

Trainers

meer weten over de trainers?