Laden workshops / congressen

« Alle workshops / congressen

Paardenkracht op het secretariaat – het paard als spiegel

31 december, 2025

€350

Voor wie?
Neem jij als (directie- of bestuurs)secretaresse de leiding in de kudde? Tijdens onze congressen voor secretaresses werd de metafoor van de paardenkudde als team enthousiast ontvangen door het publiek. Gesproken werd over de benodigde paardenkracht van secretaresses in hun nieuwe rol, bijvoorbeeld om gehoord te worden en om hun adviezen voor het voetlicht te brengen. In deze workshop brengen we de metafoor tot leven en kom je letterlijk oog in oog met een paard te staan. De workshop is niet alleen geschikt voor secretaresses, ook voor leidinggevenden is het een bijzondere en leerzame ervaring.

Wat leer je?
De ontwikkelingen in het secretaressevak dagen jou als secretaresse uit om een meer adviserende en proactieve rol op te pakken. Het doel van deze workshop is om, samen met collega’s in dezelfde functie (of met je team), te onderzoeken wat deze nieuwe rol van jou als persoon vraagt.

De trainer vertaalt het gedrag van het paard en maakt samen met jou de koppeling naar je dagelijkse werksituatie. Alle oefeningen vinden plaats naast het paard, er wordt niet gereden. Angst voor paarden hoeft geen belemmering te zijn voor het volgen van deze workshop.

Tijdens de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat vraagt de ontwikkeling in het vak van jou persoonlijk?
  • Hoe kun jij jezelf versterken in jouw nieuwe rol?
  • Wat kun jij doen om een ander in beweging te zetten?
  • Non-verbale en zuivere feedback van een paard, zonder oordeel.
  • Spiegelen als een paard: een effectieve feedbackmethode in jouw dagelijkse
    samenwerking.

Wat bereik je?
De zuivere spiegel die het paard jou voorhoudt, motiveert je om oude patronen los te laten. Na afloop weet je wat jij kunt doen om een ander in beweging te krijgen. En geloof ons: als je een paard van 650 kilo in beweging krijgt, lukt het je ook bij die wethouder of die directeur!

Investering
De investering bedraagt € 350 per persoon voor deze workshop van 1 dagdeel.

Trainer
Leonique van Tol is organisatieadviseur binnen de publieke sector, trainer, coach en paardencoach. Ze werkt vanuit haar eigen onderneming met mensen en teams aan thema’s als communicatie, samenwerking en leiderschap. Haar missie is om met korte en krachtige interventies een groot verschil te maken. Die impact wordt bereikt door de inzet van paarden als spiegel van menselijk gedrag. De paarden zorgen voor beeldende metaforen, ervaringsgerichte leeractiviteiten en feedback met ongekende diepgang.
Het paard op de foto is van Leonique en heet Zorro. Zij zal op de dag zelf ongetwijfeld het prachtige verhaal vertellen over hun kennismaking.

Gegevens

Datum:
31 december, 2025
Kosten:
€350
workshop / congres Categorie:
workshop / congres Tags:

Organisator

Public Support & More