Laden workshops / congressen

« Alle workshops / congressen

Aansturen zonder strepen (2-daagse workshop)

31 december, 2025

€895

Voor wie?
Ben jij (toekomstig) leidinggevende bij de overheid en wil jij je vak op een andere manier benaderen? In onze contacten met (toekomstig) coördinatoren en leidinggevenden van secretariaten komt keer op keer naar voren hoe complex het aansturen van een secretariaat is. Dit wordt met name beïnvloed door de politieke context waarin dit plaatsvindt. Daarnaast heeft een coördinator een rol tussen leidinggevende, klant en collega’s.

Tijdens deze 2-daagse workshop leer je meer over de achtergronden van leidinggeven en hoe je door gebruik te maken van het praktische model ‘situationeel leidinggeven’ een team/secretariaat succesvol(ler) kunt aansturen.

Wat leer je?
Tijdens de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is jouw voorkeursstijl van leidinggeven?
  • Wanneer is deze stijl effectief en wanneer is het slim je stijl aan te passen?
  • Welk effect heeft jouw gedrag op anderen?
  • Hoe kun jij jouw team (weer) motiveren en inspireren?
  • Hoe zorg jij voor de groei van jouw medewerkers en afdeling?

Wat bereik je?

  • Je hoeft niet op je strepen te staan om samen met jouw team jullie doelen te bereiken.
  • Je wordt bedreven in situationeel leidinggeven.
  • Je merkt vrijwel direct na de training het effect van jouw nieuwe/gewijzigde manier van leidinggeven.
  • Je geeft leiding met lef en bent een inspirator op je werk.
  • Je intensiveert tijdens de training je netwerk.

Trainers
Trainer Paul Kokkeler is een ervaren overheidsmanager die directiefuncties heeft bekleed in de gemeenten Rotterdam en Utrecht. Vanaf 1994 heeft hij als zelfstandig ondernemer meer dan 25 interim-opdrachten gedaan bij gemeenten en instellingen, vooral als directeur of gemeentesecretaris. Daarnaast heeft hij ongeveer 60 grote adviesopdrachten gedaan en trainingen gegeven, voornamelijk bij decentrale overheid en semi-overheid. Hij geeft lezingen en doet veel “heidagen” met directies en managementteams. Zijn basiscompetenties zijn: humor, helder verstand, leiderschap, veel energie, emotioneel intelligent, direct en onorthodox. Specialisaties: leiderschap, strategie en organisatie-ontwikkeling.

Trainer Lennert Böhmer is expert in talentontwikkeling met LEF! Hij helpt mensen het beste uit zichzelf te halen binnen gemeenten en organisaties uit de ingenieurswereld. Hij is als trainer en coach nauw betrokken bij Public Support & More. Zijn visie op talentontwikkeling begint bij zijn fascinatie voor wat mensen beweegt en soms hindert om al hun talenten en vermogen in te zetten en te laten bloeien. Uit literatuur blijkt dat talenten bloeien als ze beschikken over voldoende vakkennis, ze de ambitie en de ruimte krijgen om te leren en te groeien. In zijn visie wint talentontwikkeling pas echt aan kracht als mensen hun sterke punten meer in zetten en daarbij LEF ontwikkelen.

Locatie
Bij 5 of meer deelnemers geven wij graag een training bij jou op locatie. Informeer naar de mogelijkheden via onderstaande contactgegevens. Daarnaast hebben wij twee eigen trainingslocaties in Lisse (Heereweg 24, 2161 AG) en Almere (Radioweg 2, 1324 KW).

Contact
congressen@publicsupport.nl of 0252 – 429 731

Aanmelden

Gegevens

Datum:
31 december, 2025
Kosten:
€895
workshop / congres Categorie:
workshop / congres Tags:

Organisator

Public Support & More