Laden workshops / congressen

« Alle workshops / congressen

Hoe werkt de gemeente

31 december, 2025

€175

Voor wie?
Start je net als secretaresse binnen een gemeente of kom je voor het eerst in de rol van bestuurs- en/of directiesecretaresse? Dan is het noodzakelijk om een beter inzicht te krijgen hoe de gemeentelijke organisatie werkt.

Wat leer je? 
In één dagdeel maken wij voor jou inzichtelijk wat er allemaal komt kijken bij een baan bij een gemeente. Je leert hoe het ambtelijk apparaat werkt en welke functies er binnen de overheid bestaan. De workshop geeft inzicht in o.a. de rol van de gemeentesecretaris, de griffie en het college van B&W. Je krijgt inzicht in welke taken jij als secretaresse op een bestuurssecretariaat allemaal tegen kunt komen en hoe jij een optimale ondersteuning kunt bieden.

Praktische onderwerpen:

  • de bestuurslagen in Nederland en in een gemeente;
  • de samenstelling en taak van het college van B&W;
  • de werking van het ambtelijk apparaat;
  • de gemeentelijke financiën;
  • de planning & control cyclus;
  • de taken en rol van de burgemeester, gemeentesecretaris, gemeenteraad en de raadscommissies;
  • de Wet dualisering gemeentebestuur;
  • de rol en positie van de griffier;
  • optimale ondersteuning door de secretaresse.

Er zal ruime gelegenheid zijn om jouw eigen ervaringen in te brengen, cases te oefenen en daarover van gedachten te wisselen.

Wat bereik je?
Na deze workshop weet je hoe de gemeentelijke organisatie in elkaar zit en ken je jouw rol daarin. Bovendien geven wij je inzicht in de problemen, uitdagingen maar vooral ook kansen die je kunt tegenkomen binnen de gemeente.

Trainer
Linda van de Weijer is aandeelhouder van Public Support en als regiodirecteur verantwoordelijk voor Noord-West en Midden Nederland. Ze is haar carrière begonnen als secretaresse en heeft heel wat jaren bij verschillende gemeenten gewerkt. Bij BMC, haar vorige werkgever was ze actief in het organiseren van beurzen, congressen en evenementen. Haar kennis van het secretaressevak, haar gevoel en betrokkenheid bij gemeenten, gecombineerd met haar grote netwerk binnen gemeenteland vormen de perfecte ingrediënten voor het uitoefenen van haar huidige functie. Ze is een warme persoonlijkheid en straalt plezier in haar werk uit!

Locatie
Bij 5 of meer deelnemers geven wij graag een training bij jou op locatie. Informeer naar de mogelijkheden via onderstaande contactgegevens. Daarnaast hebben wij twee eigen trainingslocaties in Lisse (Heereweg 24, 2161 AG) en Almere (Radioweg 2, 1324 KW).

Contact
congressen@publicsupport.nl of 0252 – 429 731

Aanmelden

Gegevens

Datum:
31 december, 2025
Kosten:
€175
workshop / congres Categorie:
workshop / congres Tags:

Organisator

Public Support & More