Laden workshops / congressen

« Alle workshops / congressen

How to manage your boss

31 december, 2025

€350

Voor wie?
Wil jij als (directie- of bestuurs)secretaresse jouw invloed vergroten? Wil je nieteffectieve werkpatronen doorbreken? Wil je assertiever communiceren en beter kunnen opkomen voor je eigen belangen, maar wel met respect voor je leidinggevende? Jouw ideaalplaatje van je werkrelatie met jouw leidinggevende blijkt in de praktijk niet altijd te kloppen. De samenwerking met jouw leidinggevende kost soms energie en dat gaat ten koste van jullie effectiviteit en productiviteit. En misschien ook ten koste van jouw werkplezier.

Wat leer je?
Het liefst zou je willen dat het gedrag van jouw leidinggevende verandert. Toch lijk je daar in de praktijk weinig invloed op te hebben. Maar waar heb je nu het meeste invloed op? Juist: jezelf en jouw eigen gedrag!

De meeste kans om het gedrag van de mensen met wie je werkt te veranderen, is door kritisch te kijken naar je eigen gedrag. Gedrag roept namelijk altijd gedrag op! Wat doe jij nou zelf om deze niet prettig werkende situatie in stand te houden? Hoe communiceer jij met anderen en hoe kun jij jouw invloed vergroten? De workshop is bedoeld voor de secretaresse die graag meer gedaan wil krijgen, samen met haar leidinggevende.

Tijdens de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • uitwisselen van ervaring en tips en tricks voor effectiever communiceren;
  • oefenen met actuele en herkenbare praktijkvoorbeelden;
  • uitleg van de methodiek Transactionele Analyse;
  • oefenen met het geven van feedback en gesprekstechnieken voor het vergroten van assertiviteit in duo-opdrachten.

Wat bereik je?
De workshop geeft inzicht in je eigen gedrag en communicatiestijl en je oefent met andere stijlen met behulp van Transactionele Analyse (TA). TA is een communicatietheorie die je kunt gebruiken om jouw manier van omgaan met mensen effectiever te maken. Door te oefenen met andere communicatiestijlen ervaar je dat je positieve invloed kunt hebben op je leidinggevende en dat jullie samenwerking verbetert.

Investering 
De investering bedraagt € 350 per persoon voor deze workshop van 2 dagdelen.

Trainer
Jacqueline Smit is in 1991 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Zij heeft in eerste instantie ervaring opgedaan op het gebied van werving- en selectie, assessments en scholingsprojectbegeleiding, waarna zij zich ging richten op de persoonlijke begeleiding van mensen in het arbeidsproces. Haar werkwijze is pragmatisch, positief, stimulerend en resultaatgericht. De deelnemers aan haar trainingen geven aan dat zij door haar enthousiaste en persoonlijke benadering een sfeer van vertrouwen weet te scheppen, waardoor openheid en actieve deelname gestimuleerd wordt. Zij gelooft dat het trainen op vaardigheden niet effectief is zonder aandacht voor (zelf)reflectie op eigen verantwoordelijkheid, houding en gedrag. Daarbij blijft het belangrijk dat de deelnemers plezier hebben in het leren door te ervaren en zich bewust te zijn van hun eigen kwaliteiten en drijfveren.

Locatie
Bij 5 of meer deelnemers geven wij graag een training bij jou op locatie. Informeer naar de mogelijkheden via onderstaande contactgegevens. Daarnaast hebben wij twee eigen trainingslocaties in Lisse (Heereweg 24, 2161 AG) en Almere (Radioweg 2, 1324 KW).

Contact
congressen@publicsupport.nl of 0252 – 429 731

Aanmelden

Gegevens

Datum:
31 december, 2025
Kosten:
€350
workshop / congres Categorie:
workshop / congres Tags:

Organisator

Public Support & More